Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet – előzetes

0 views
|

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet című Disney film minden gyermek számára ismerősen csenghet. A Disneyfilmek.com-on mindent megtalálhat a Disney univerzumáról.

Zsivány Egyes

Történetünk pár nappal a star Wars IV. előtt játszódik.

Immár 20 éve uralja a Birodalom a galaxist. Hatalmát terrorral, fenyegetéssel, megfélemlítéssel tartja fent. Ám nem minden rendszer hajol meg az uralkodó előtt. A hatalmas katonai fölényben lévő Birodalommal szemben a felkelők maroknyi serege dacol. És a felkelők tudomást szereznek egy titokzatos fegyverről, amely ha elkészül, semmi sem állhat ellent neki, akár egész bolygók elpusztítására is képes lesz.

 

Zsivány Egyes hősei

A galaxis sorsa egy apró és furcsa összetételű csapaton múlik. Annyi a közös bennük csupán, hogy mindannyian gyűlölik a Birodalmat. Sikerük azon is múlik, hogy félre tudják e tenni személyes indíttatásukat, és képesek lesznek-e minden erejükkel a közös ügyet szolgálják. A csapat tagjai:

A csapatot Cassian Andor hírszerzési tiszt vezeti, aki a felkelés érdekeit tartja szem előtt (Diego Luna ).

Cassian segítője K-2SO, egy átprogramozott birodalmi droid (Alan Tudyk).

Jyn Erso egy bosszúvágytól hajtott fiatal nő, akinek több köze van a titkos fegyverhez, mint bárki másnak (Felicity Jones).

Bodhi Rook egy dezertált birodalmi pilóta, akinek elege lett a birodalom mindent elnyomó hatalmából ( Riz Ahmed).

Baze Malbus és Chirrut Imwe, akik egykor a Whillek őrizői voltak, ám a birodalom miatt mind rendjük, mind pedig a templomuk elveszett, ezért állnak a terror gépezet elleni harc oldalára (Jiang Wen,és Donnie Yen).

Ám miközben a felkelés szerveződik, a birodalmon belül is hatalmi játszmák zajlanak. Nem könnyű ugyanis a rettegett uralkodó kegyeibe férkőzni, ám kiesni onnan halálos vétek. Így van ezzel Orson Krennic igazgató is (Ben Mendelshon), aki Tarkin nagy Moffal ( Peter Cushing) kénytelen megküzdeni a kitüntetett figyelemért, miközben a titkos szuperfegyver végső simításain munkálkodik.

 

Zsivány Egyes élmény

A Zsivány Egyes nem egy szokványos Star Wars élmény, hanem valami egészen más. Kedvenc galaxisunk első spin off filmjében egyfajta kísérletezésnek leszünk tanúi. Most nem a jedik és sithek között zajló konfliktusok kerülnek középpontba, hanem a galaxis egyszerűbb lakóinak küzdelmeit követhetjük nyomon. Igaz egy erőhasználó így is felbukkan!

Sokkal árnyaltabban ismerhetjük meg a galaxis kettéosztottságát, a birodalmon belüli hatalmi viszályokkal és árulásokkal. A lázadók szövetségéből kiábrándult szakadár gerillákkal, és eszközként használt kisemberekkel együtt.

A történet kiegészítésként szolgál a korábbi filmek cselekményéhez is. A lázadás már kibontakozott, a militarista elnyomó hatalom pedig nyers erővel akarja leverni a felkelést. Ennek végső eszköze a titkos bolygópusztító fegyver.

A film hősei a galaxis más pontjairól kiindulva sodródnak egy csapatba a közös ügy érdekében, hogy végül pusztán a fegyver terveinek megszerzése érdekében kockára tegyenek mindent.

Zsivány Egyes film

Ebben a filmben sokkal realisztikusabbak a csatajelenetek, karcosabb, kopottabb mondhatni földhöz ragadtabb lett a messzi-messzi galaxis. A cselekmény végig pörög, a film végi űr-és földi csata pedig az eddigi legjobb lett a széria történetében.

Összegezve a Zsivány Egyes – egy fantasztikus Star Wars történet, jól felépített karakterekkel, fantasztikus képi világgal, sodró cselekményével, és látványos, lehengerlő akcióival. Egy igen jó háborús fejezet a Star Wars univerzumban!

Ha többi Disney Star Wars film előzetesről is szeretnél olvasni, itt találod, kattints.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük