Szenilla nyomában – előzetes

0 views
|

A Szenilla nyomában című Pixar film minden gyermek számára ismerősen csenghet. A Disneyfilmek.com-on mindent megtalálhat a Pixar univerzumáról.

Szenilla története

A Némo nyomában mese annyira sikerese volt, és annyira megszerettük őket, hogy muszáj volt folytatni a történetet! Azonban nem volt könnyű oylan szálat találni a történetben, amit érdemes lett volna kibontani, ezért éveket kellett várni a folytatásra. De megérte!

Tehát a Szenilla nyomában című mese a Némo nyomában konkrét folytatása. Gyakorlatilag onnan folytatjuk ahol abbahagytuk. Szenilla, a kedves barát, a feledékeny halacska rájön, hogy valamit elfelejtett.

Ez még nem lenne meglepő, hiszen ő mindent elfelejt, nem igaz?

 

Szenilla nyomában

Szenilla rájön, hogy keres valamit. Mint Pizsi, aki a fiát kereste. Szenilla is keres valakit. de vajon kit?

Elfelejtette.  Majd rájön, hogy a szüleit keresei, a családját.

Végig követhetjük, hogy Szenilla neki indul a tőle megszokott elsöprő lendülettel, és felvillanó aprócska emlékeit nyomán próbálja megtalálni a családját. Vajon sikerül neki?

Szenilla segítségére lesz pizsi és Némo, és számtalan új barát, akiket muszáj megnézni, mert nem lehet leírni, hogy milyenek.

Szenilla emlékei a családról, önmagáról szomorúak, hiszen butának látja magát, aki kilóg a sorból, problémát okoz. Szerencsére ezeket a borús gondolatokat is hamar elfelejti.

 

Szenilla mese nyomában

Szenilla és a mese ügyesen elvisz bennünket gondolatban a családunkhoz, a velük való kapcsolat és hiedelem rendszerünkhöz is. Vajon a családunk mindig ott lesz nekünk? Mindig várni fogják, hogy emlékezzünk rájuk? Mindig hagynak nekünk nyomokat az úton, hogy visszataláljunk?

Zseniális mese, azzal az üzenettel, hogy a család olyannak szeret, amilyen vagy. Pont olyannak! És mindig várni fognak rád, akármennyire is nincs remény, és összeesküdött a tenger ellenünk.

A mese hatását növeli az is, hogy a szereplők eredeti hangjai mellett, a szinkron hangok is nagyon jól el lettek találva! Szenilla magyar hangja Zakariás Éva, Pizsi Király Attila, a polip pedig Dörner György hangján dörmög nekünk.

Minden gyereknek látnia kell ezt a mesét!

 

A többi Disney élőszereplős meséről itt olvashatsz érdekességeket, kattints.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük