Aladdin – előzetes

0 views
|

Az Aladdin című Disney film minden gyermek számára ismerősen csenghet. A Disneyfilmek.com-on mindent megtalálhat a Disney univerzumáról.

Aladdin

Aladdin meséje egy igazi Disney klasszikus történet. A szegény, de jó szívű fiú, akiből a megpróbáltatások előhozzák a nemes lelkű hőst. És aki végül elnyeri a királylányt és a fele királyságot.

Láttuk már számtalan mesében, mégsem lehet megunni. Mert Aladdin más.

Aladdin meséje

Aladdin egy árva fiú, aki lop, mert éhezik. Kedves és jószívű, megosztja a lopott ételt, ha nála is szegényebbet lát. És a mese gonosz hősének éppen egy ilyen legényre van szüksége. Aki ügyes, de a szíve jó.

Aladdin nem verekedni és ölni tud, hanem futni, csalni és lopni. Már az előzetesből is kiderül, hogy azok is kedvelik őt, akiknek a házán átszalad menekülés közben. Mert Aladdin helyes, megnyerő és olyan, mint mindenki más, csak próbál élni adott keretek között.

És van neki egy barátja, a mesében kötelező (szinte) beszélő állatka. Aladdin barátja egy ügyes, tolvaj majmocska. Abu nem túl okos, de lpni, azt tud. Néha bajba sodor, néha segít. de az biztos, hogy Aladinnal számíthatnak egymásra.

Aladdin filmje

A Disney 1992-es animációs klasszikus meséje alapján, 2019ben készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.

Aladdin filmben is helyes, megnyerő és jószívű. Még szívdobogtatóbb, mint a mesében.

Persze a gonosszal itt is meg kell küzdeni, mert gonosz minden mesében és filmben van. Szerencsére a mese másik hőse, a dzsin, akit a filmben Will Smith játszik parádés alakítással, szintén a Aladdin barátja lesz, és ketten olyan ütős párost alakítanak végül, amivel megmentik a mesét… a várost.

Minden jó, ha a vége jó… Aladdin szíve tiszta marad, ezért talán elnyerheti a királylányt… vagyis  Szultánát? Ki tudja?

Aladdin film szereposztása

Az aladdin film mesés szereposztást kapott, bár kevés az ismert arc benne, mégis sikerült tökéletesen visszaadni a mese és Agrabah világát. Will Smith visszatér a gyökereihez, táncol és énekel.

A történet még akkor is izgalmas, ha a mesét már mindenki látta, mert a film nem mese, érdemes megnézni a kalandokat, barátságokat, szerelmesek és (főként) a csavarokat!

Érdemes megnézni, tartogat meglepetéseket is!

A többi Disney élőszereplős meséről itt olvashatsz érdekességeket, kattints.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük