Agymanók – előzetes

0 views
|

Az Agymanók című Pixar film minden gyermek számára ismerősen csenghet. A Disneyfilmek.com-on mindent megtalálhat a Pixar univerzumáról.

Kik azok az Agymanók?

Az agymanók tényleg azok, aminek a nevük sugallja őket. Az agyban lakó manók, akik irányítják a szereplők viselkedését, reakciót. Ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor.

Szereted tudni mi zajlik a kulisszák mögött? Most láthatod mi történik, ha egy fiú megszólít egy lányt. Mi van akkor, ha egy költözéssel felborul az egész élet. Hogyan zajlik a zűrös kamaszkor.

Most kiderül, mitől függ, hogy mosolyogva fogadod az élet történéseit vagy éppen sírva. Az agymanóktól.

Agymanók története

A történet főhőse Riley, egy kamasz lány, akinek egy költözködés miatt teljesen megváltozik az élete. A zárkózott kamasz nem tud megbirkózni a problémákkal, és ezzel óriási feladat elé állítja az agymanókat.

A szülők agymanói sincsenek a helyzet magaslatán, ezért mulatságos helyzetek és párbeszédek sokaságán jutunk el odáig, hogy a főhősünk világgá megy.

 

Agymanók tulajdonságai

Az agymanók színeik, és a színeik a tulajdonságaikról árulkodnak, harag például tűzpiros és robbanékony.

Az agymanók pontosan olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a főhős, akinek a fejében laknak. Az apáé figyelmetlen, focirajongó manók. Az anyáé.. nos, ő olyan anyás.

A mese inkább Riley fejében zajló változásokat közvetíti, és mi együtt változunk a manókkal és a kamasz lánnyal.

 

Agymanó kezdetek

Az Agymanók Pete Docter  rendező gyerekkorára nyúlik vissza. Amikor tízéves volt, a családjával Dániában költöztek. Docter-nek nagyon nehezen ment itt a beilleszkedés, lévén, hogy a nyelvet sem beszélte és a dán kultúrát sem ismerte. A szabadidejét, mivel nem sok barátja volt, rajzolgatással és különböző történetek kitalálásával töltötte.

2009-ben, nem sokkal a Fel befejezése után Docter felfedezte, hogy a lánya meglehetősen szokatlanul viselkedik, magába zárkózik és nem sokat beszél. Docter folyton csak arra tudott gondolni: vajon mi járhat a fejében? Végül ez vezette el őt az Agymanók megalkotásához.

 

Olvass még több érdekességet a többi Pixar meséről is, kattints.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük